top of page

Projecten

Commerciële en administratieve ondersteuning

Design Museum Gent

Opvolging campagne 'Helemaal Mijn DING': corporate en crowdfunding met de focus op ontwikkelen van prospecten richting gift/sponsoring, inclusief targetten van de juiste contactpersonen en vastleggen van afspraken. Coördinatie stakeholders en organisatie in Flexmail met de focus op de tentoonstelling Kleureyck, o.a. de opening. Algemene opvolging data-bestand Flexmail.

"Bénédicte beet zich voor Design Museum Gent vast in het adressenbestand. Ze zorgde voor een stevige update in functie van de uitnodiging voor de tentoonstelling Kleureyck. Bénédicte werkte zich in no-time in en werkt hands-on, snel en nauwkeurig.”Coördinatie stakeholders + organisatie in Flexmail met de focus op de tentoonstelling Kleureyck (o.a. opening). Algemene opvolging data-bestand Flexmail." Katrien Laporte - Directeur Design Museum Gent

Infosessies nieuw klantenportaal energielevering

VEB

Organisatie van infosessies in de 5 Vlaamse provincies en Brussels Hoofdstedelijk gewest n.a.v. een vernieuwd digitaal klantenportaal en vernieuwde facturatie.

"Tijdens de organisatie van dit event lieten we de praktische planning, van het managen van de inschrijvingen, over de catering, tot het verwelkomen van gasten en het peilen van hun feedback graag over aan de goede zorgen van Bénédicte.  Zo kon ons team zich ten volle concentreren op waar het echt om gaat: met onze klanten bezig zijn." Stijn Van Hoof - VEB

Ondersteuning Press & Pr

Cats Communication

Persactivatie voor PR bureau Cats Communication. Opvolgen van persberichten via gerichte belrondes naar een selectie journalisten. Tussenpersoon tussen journalist en persattaché. Updaten van persbestand. Precieze opvolging en feedback.

"Cats Communication werkt met Bénédicte voor kleine en grote perscampagnes. Ze zorgt per campagne voor de gerichte opvolging van journalisten, telefonisch en per mail. Verder biedt ze administratieve ondersteuning bij de afgesloten mediadeals per project en houdt ze de gastenlijsten bij PR events up to date. De schatkist van ons PR bureau, nl. onze perslijsten, worden secuur aangepast en aangevuld met de actuele gegevens van de journalisten. Zo bereiken we steeds de juiste mensen met onze persboodschappen. Bénédicte werkt pro-actief, is alert en denkt mee. Ze gaat altijd voor de extra mile. Dát en haar flexibele en planmatige aanpak maken haar een meerwaarde voor Cats Communication." Sandra Plasschaert (zaakvoerder Cats Communication)

D.O.E.N-energiebeurs

VEB

event D.O.E.N in beeld

 

Tijdens het event D.O.E.N (duurzaamheid, ontzorging, energie-efficiëntie, netwerk) konden de deelnemers samen met verantwoordelijken binnen de Vlaamse overheid, experten en collega’s nuttige informatie verzamelen en werd er inspiratie gehaald uit mooie voorbeelden die hen voorgingen. De dag ging van start met een keynote speaker. Daarna lieten wij in een panelgesprek enkele “doeners" aan het woord. Voor welke uitdagingen stonden zij? Wat ging goed en wat kon beter? Nadien was het aan de deelnemers. Tijdens hands-on workshops en break-out sessies kregen ze de tijd en de ruimte om hun energie-uitdagingen en -vraagstukken voor te leggen aan experts. Tegelijkertijd konden de deelnemers een bezoek brengen aan de leveranciers en studiebureaus op de energiebeurs.


Wij zorgden ervoor dat de deelnemers na het event concreet aan de slag konden gaan met hun energie-uitdagingen.

"Bénédicte zorgde er mee voor dat onze Energiebeurs D.O.E.N in 2019 een succes werd." Frederik Hindryckx (CEO VEB)

Een nieuwe dienst: Energienetwerk

VEB

Het opstarten van een nieuwe dienst, het Energienetwerk. Een lerend netwerk voor entiteiten van de Vlaamse publieke sector die samen werk willen maken van energiebesparing. Om de kennis in de sector te vergroten heeft het VEB zijn eigen en externe expertise ingezet om concrete handvaten en oplossingen aan te reiken. Om zo de drempel, om over te gaan tot actie, te verlagen. Er worden zowel fysieke infomomenten georganiseerd als uitwisseling op een digitaal platform.

Wat biedt het

 

Energienetwerk? Evenementen doorheen het jaar, waar sprekers en thema’s aan bod komen die aansluiten bij de uitdagingen van hun leden. Evenementen op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, en gericht op verschillende doelgroepen en jaarlijkse een energiebeurs. Verder wordt het Energienetwerk wat de leden er zelf van maken. Het VEB luistert naar hun noden en past de thema’s eraan aan.

"Dankzij Bénédicte is ons Energienetwerk vlot uitgerold en snel bekend geraakt." Frederik Hindryckx (CEO VEB)

Beursdeelname Realty

ABO-Group

ABO-Group & E20 namen deel aan beurs REALTY, het belangrijkste vastgoedevenement van het jaar in Brussel. Met een uniek ontwerp voor de stand en de juiste energie en sfeer werden nieuwe klanten geworven en werd de naamsbekendheid vergroot in de sector. 

Verschillende vastgoedinvesteerders, beslissingsnemers en studiebureaus actief in België, meer bepaald op Brussels grondgebied maakten deel uit de 8e editie van de REALTY-beurs in Tour & Taxis te Brussel.

Integratie ondernemingen: het uitzetten en uitvoeren van commerciële krachtlijnen

ABO-Group

ABO-Group NV omvat verschillende consultancybedrijven actief in België, Nederland en Frankrijk. Elk van deze bedrijven heeft zijn eigen expertise en adviseert omtrent uw specifiek probleem. Naast consultancy is ABO-Group NV ook actief op gebied van testing en monitoring van milieu-gerelateerd projecten. Met de focus op het verder vermarkten van de diensten en producten werden de dochterondernemingen geïntegreerd binnen ABO-Group. Sinds 2014 staat ABO-Group genoteerd op de beurs. 


De aanpak om het offline en online aanspreken van de klanten en potentiële klanten te optimaliseren werd samen met de directeurs van de dochterondernemingen tijdens commerciële meetings uitgetekend. Met als doel de relaties van de grotere klanten te versterken en nieuwe klanten te werven werden deze krachtlijnen omgezet in tal van acties. Deze doelgerichte acties zorgen voor een verdere groei van het ABO-Group.

Commerciële ondersteuning: het binnenhalen van nieuwe leads

E20

"E20 werkt in een competitieve markt waar Bénédicte een commerciële meerwaarde betekent voor ons bedrijf. Wij maken gebruik van zowel haar uitgebreide netwerk als haar overredingskracht om potentiële klanten op een duidelijke manier warm te maken voor projecten. De werkwijze varieert sterk per project gaande van cold calls tot het organiseren van infosessies of opmaken van commercieel drukwerk. Dit alles verloopt steeds op een goed gestructureerde manier met open communicatie tussen alle partijen om zo een vertrouwensband te creëren en te behouden." Timothy Geerts (Business Development manager E20)

Organisatie events: inspirerende lezingen en bedrijfsbezoeken

Kring De Bruyne

Kring De Bruyne is een Gentse vereniging met grote uitstraling in de Vlaamse regio, en dit sinds 1967. De vzw draagt bij tot de culturele en maatschappelijke ontplooiing van haar leden door de organisatie van voordrachten en van economische en culturele activiteiten. Tevens is de Stichting een uitgelezen forum voor contacten en uitwisselingen met buitenlandse verenigingen.

 

De Stichting kon al vele Eerste Ministers, partijvoorzitters, prominente bedrijfsleiders, voorzitters van werkgevers- en vakorganisaties en voorzitters van internationale instellingen verwelkomen. De voordrachten haalden niet zelden de media.

Kortfilm 'Koffie'

Een half mirakel

"Bernard De Rycke is iemand die al jaren in het filmmilieu meedraait. Jaren sleepte hij een gezwel mee in zijn hoofd. Dat hield zich jaren koest, tot het plots andere gedaanten aannam en niet erg vriendelijk

was voor Bernard. Maar de man plooide niet. Integendeel. Dat hij nog een kortfilm draaide, is een half mirakel. Zij het met de hulp van Bénédicte, die voor hem tikte wat hij ons zeggen wou." Cinevox 01/12/16

De kortfilm is een Vlaamse productie zonder overheidssubsidies, simpelweg omdat er geen tijd is voor lange procedures. Het nodige budget voor deze kortfilm werd via fundraising opgehaald. Achter de schermen stond een hechte groep vrienden Bernard bij met memorabele koffiepauzes als gevolg. Topacteurs Hans Van Cauwenberghe, Katrien De Becker en Marilou Mermans offerden samen met de hele crew hun vrije tijd op voor de film. 


CREDITS:
Regie: Bernard De Rycke, Wouter Bouvijn en Piet Sonck
Producer: Elke Van Den Daele, Bénédicte De Rycke
DOP: Teun Poppe
Sound: Frederic Rousseau
Scenario: Bernard De Rycke in samenwerking met Katrien De Becker en naar een idee van Froukje Tan
Origineel scenario: Bas Adriaens

bottom of page